Citater om forældreskab fra Will Smith

Familien Smith deltager i premieren af ​​filmen “After Earth” i New Yorks Ziegfeld Theatre den 29. maj 2013. Will Smiths søn Jaden (til venstre) medvirkede sammen med sin far i filmen.

Will Smith er meget åben over sin tilgang til faderskab.

Skuespilleren og hans kone, Jada Pinkett Smith, har en søn, Jaden, og datter, Willow. Will Smith har også en søn, Trey, fra sit første ægteskab med Sheree Zampino. I årenes løb har han talt om sin filosofi som forælder, der er blevet beskrevet som ”uortodoks”.

Til ære for hans 51-års fødselsdag er her 12 forældrekurser fra Smith.

På teenagere

”Teenagere skal være en lidelse. Som ‘He, Vil du, hvordan har du det?’ ‘Mand, jeg fik teenagere. Simplex 2, mand, simplex 2. ‘Det kræver alt, hvad du har for at opdrage teenagere.’

Om at rejse uafhængige børn

”Jeg føler, at den største gave, som jeg kan give mine børn, er friheden til at være som de er. Jada og jeg er meget seriøse med at finde, hvad de er, og tilskynde dem til at være, hvad de er, fordi du aldrig kan være glad for at være det, du ikke er. Som forælder, hvis det er et egetræ, vil jeg have, at det skal vokse som et egetræ. Jeg vil ikke forsøge at tvinge det til at være et æbletræ. ”

Om disciplin

”Vi gør ikke straf. Den måde, vi håndterer vores børn på, er, at de er ansvarlige for deres liv. Vores koncept er, så unge som muligt, at give dem så meget kontrol over deres liv som muligt, og begrebet straf, vores erfaring har været – det har lidt for meget af en negativ kvalitet. Så når de gør ting – og du ved, Jaden, han har gjort tingene – kan du gøre hvad du vil, så længe du kan forklare mig, hvorfor det var det rigtige at gøre i dit liv. ”

På en lektion lærte hans datter ham

”Hun barberede hovedet skaldet midt i sin” pisk mit hår ”-turné. Jeg var som ‘Åh, s ** t.’ Jeg kigger på den pige, og jeg kan lide, ‘Har du det. Jeg forstår. Du vil ikke have denne problemer ud af mig nogensinde igen. Lad os gå, skat. Vi kan gå. ”For mig var det den soldat, der skubbede og ikke overhovedet ikke var opmærksom på, hvad der foregik følelsesmæssigt med denne smukke lille væsen foran mig. Det var den første del af sammenbruddet af min fars dragt, som jeg havde på, der ikke var min. ”

På hans søn

”Jaden er 100% frygtløs, han vil gøre noget. Så som forælder er det skræmmende, det er virkelig skræmmende – men han er helt villig til at leve og dø af sine egne kunstneriske beslutninger, og han bekymrer sig bare ikke om, hvad folk synes. ”

Om, hvordan hans børns liv sammenligner med hans barndom

”Der er klare ligheder. Jeg voksede op i en familievirksomhed, så min far, min mor og alle mine brødre og søstre arbejdede i familievirksomheden, så det er virkelig den eneste måde, jeg ved, hvordan jeg skal forældre. I virkelige situationer skal du ud i den virkelige verden, og du tjener rigtige penge. De ting, du siger og gør i verden, vil påvirke familien for rigtigt. ”

At støtte sine børns interesser

”Fordi vi begge er kunstnere, besluttede vi for længe siden, at det var slags bedre at flyde med, hvad folk naturligvis er mere end, hvad vores egoer har brug for, at de skal være. Så vi prøver virkelig bare at finde de ting, de er gode til, og støtter disse ting snarere end at tvinge dem … Jaden elsker matematik, og Willow er mere en læser. Så vi støtter bare disse ting. ”

Om hans forældremodus

”Min forældremåde ligner min forældres stil minus ejerskabsbegrebet. Jeg tror, ​​specifikt i afroamerikanske husstande, at ideen kommer ud af slaveri, der er et begreb om, at dine børn er ejendom, og det var en vigtig del, som Jada og jeg frigav med vores børn. Vi respekterer vores børn, som vi respekterer enhver anden person. Ting som at rydde op i deres værelse. Du vil aldrig bede en voksen voksen om at rengøre deres værelse, så vi fortæller ikke vores børn at rengøre deres værelser. Faktisk siger vi vores børn, ‘Du har ikke et værelse, det er vores værelse, og vi lader dig låne det.’ Så på samme måde som du ville sige til en voksen, hvis du lader dem bruge bil, siger du, ‘Yo mand, rengør min bil! Kør ikke rundt omkring alle beskidte sådan! ”Og det er helt rimeligt, at du vil have en voksen til at rengøre din bil, så vi føler det er helt rimeligt at bede vores børn om at rengøre de værelser, som vi lader dem bruge.”

At arbejde sammen med sin søn

”Der er noget virkelig magtfuldt ved en 13-årig, der skal ud for at lære at jage sammen med sin far. Jeg betragter mig selv som en kriger, og jeg er en samurai, der lærer min søn, hvordan man skal kæmpe, hvordan man kan elske, bare virkelig hjælpe ham med at udvikle sig i en ung mand. Det var vores version af en bromitzvah! ”

Om at rejse en datter

”Jeg spekulerede på, om [Willow] ville få flack for at klippe alt sit hår af. Men det var også så indlysende for mig, at du har en ung kvinde her. Hvordan kan du lære hende, at hun har kontrol over hendes krop, hvis jeg fortæller hende, at jeg er ansvarlig for, hvad hun kan gøre med sit hår? En dag vil hun erstatte mig med en anden mand, når hun går ud i verden. Hun skal have kommando over sin krop. ”

På ‘Frisk prinsesse’ Børns bogserie

”Jeg ved, at alle mine børn ville have elsket‘ Fresh Princess ’(inspireret af Smith), der vokste op, og at være en far, der opdrog en stærk datter, ved jeg, hvor vigtigt det er at se den type styrke, der er afbildet i historier. Det er hvad Jada og jeg altid har forkæmpet og vist vores børn gennem hele deres liv. Jeg er nede for at følge Destiny (seriens hovedperson) gennem hendes vækst og eventyr, ligesom jeg havde oplevet rejsen til den unge ‘Will Smith’, da han dansede, lo, begik fejl og skabte mindeværdige øjeblikke på sin vej til bliver den friske prins. ”

På faderligt råd

”Jeg sagde lige til Jaden og hans venner her om dagen for at sikre sig, at deres drømme er umulige, fordi de er nødt til at opretholde dem i en levetid.”

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *