Anmeldelse: Hvordan Olaplex reddede min blegemanglet mane

HuffPost modtager muligvis en del fra køb foretaget via links på denne side.

I løbet af mit liv har jeg lagt mit hår igennem en masse traumer, og det hele går tilbage til et definerende øjeblik: Den varme julinat i 2001, da min bedste venns mor tog os med til at se “Legally Blonde” i teatre.

Da jeg sad der, mine 11-årige hænder, der grave i vores popcornspand for en sidste fedtede kerne, blev jeg betaget af Reese Witherspoon og hendes perfekte gyldne låse. Hendes hår var – og forbliver i dag (har du det) set Madeline på “Store små løgne”?)alt til mig. Uanset om hendes låse lå i en smart, “Hvad, ligesom det er svært?” Hestehale eller seksuelt veltet ned ad hendes ryg, kunne jeg ikke få nok af dem.

Da jeg kom hjem den aften, stirrede jeg i spejlet i lang tid på det fugtige brune rod øverst på mit hoved. ”En dag,” tænkte jeg med mig selv, ”jeg vil have hår ligesom Elle Woods.”

Men livet havde andre planer. Chokerende, min mor var ikke om bord med at betale hundreder af dollars for at gøre hendes preteen, Harry Potter-kærlige datter til en wannabe Harvard advokatstudent. I stedet sluttede jeg med skjulte spray af Sun-In, indtil jeg begyndte at slå apoteket flaskeblond blegemiddel – hårdt – klokken 14. Mine blonde ambitioner blev realiseret, men mine drømme om lange, skinnende gyldne låse, der endelig ville vinde Warners hjerte tilbage blev stukket i stykker. I stedet endte jeg med et underligt, blegemiddelbrændt pixiesnit.

For at finde ud af, hvad der gik galt med min flaske blondine, talte jeg med Sarah Vandenboogaart, en stylist på Arsova Salon i Chicago.

“Ammoniak i blegemiddel blandet med brintperoxidudvikleren skaber en kemisk reaktion i dit hår,” Vandenboogaart sagde. “Kombinationen af ​​de to nedbryder melaninbindingerne, der naturligt skaber farven på dit hår.”

Som jeg fandt ud af i løbet af de næste 15 år på grund af dårlige blegemiddeljob, kassefarvestoffer og – til sidst – hyppige salonbesøg, når disse obligationer brydes, stopper dit hår med at blive høfligt og begynder at blive ordentligt.

I en kort tid (dvs. når jeg blev brudt på college) var mit hår langt, krøllet og farvefrit. Derefter begyndte jeg at arbejde på en salon, efter at jeg var uddannet, og mit hår var ikke en chance. Efter et særligt hårdt tre år fra 2016 til 2019, da jeg besluttede, at mit hår skulle være (i ingen særlig orden) lyserødt, brandbil rødt, kassefarvet sort, chokoladebrun, askeblond og derefter bogstaveligt hvidt, min engang- glat, krøllet manke var endnu engang blevet reduceret til et skulderlængde rod med delte ender og krus.

Forfatteren med sine forskellige hårfarver.
Forfatteren med sine forskellige hårfarver.

Det var næsten nok til at få mig til at stoppe med at dø det helt. Næsten. Heldigvis behøvede jeg ikke at skære farven ud, fordi min stylist anbefalede, at jeg begyndte at bruge Olaplex nr. 3 derhjemme for at redde mine tråde.

På basisniveau er Olaplex et hårplejessystem med blot navngivne produkter til hvert trin på vejen. Olaplex nr. 1 og Olaplex nr. 2 er til brug under og umiddelbart efter farve i salon af en professionel. Olaplex nr. 3 er derimod til hjemmebrug.

Hvert produkt indeholder den samme patenterede (og meget hemmelige!) Aktive ingrediens, oprindeligt opfundet af kemikere Craig Hawker og Eric Pressly. Denne mystiske aktive ingrediens (som i modsætning til mange andre produkter, der hævder at “reparere” beskadiget hår, ikke indeholder silikone eller olier) virker til at forbinde ødelagte disulfidbindinger i håret både under og efter farvebehandlinger.

Ifølge ekspert kolorist Daniel Fabry, der arbejder ud af Chicagos Bartucci Salon, kan Olaplex markant reducere skaderne på disse obligationer, når de bruges under en farvelægning.

”Lysning af håret bryder typisk ca. 50% af dets disulfidbindinger,” sagde han. “Med brugen af ​​Olaplex kan du sikre dig, at 80% forbliver intakte, hvilket dramatisk skærer ned på de skader, der kan opstå under lynprocessen.”

Efter alle de produkter, jeg havde prøvet, var jeg skeptisk. I årevis er jeg blevet bombarderet med annoncer for afleverede balsam, shampoo og mirakelprodukter, der hævdede at reparere beskadiget hår, men i sidste ende efterlod det lige så stegt som før. Men jeg gled mig. Hvornår havde min dyrebare stylist nogensinde ført mig på afveje?

Jeg bestilte en flaske Olaplex fra Amazon. Til reference, det var sådan mit naturlige, lufttørrede hår så ud dagen før min Olaplex ankom:

Forfatterens hår, før han prøvede Olaplex nr. 3. & nbsp;
Forfatterens hår, før han prøvede Olaplex nr. 3.

I henhold til flaskens instruktioner anvendte jeg nr. 3 på mit fugtige hår, efter jeg var kommet ud af bruser. Min stylist anbefalede, at jeg lader det stå om natten for optimale resultater, skønt Olaplex siger, at du kan lade det være i så lidt som 30 minutter. (Som et pro tip, kan du måske dække dit pudebetræk med et håndklæde, hvis du er bekymret for at få produktet på det, selvom Olaplex ikke vil beskadige nogen af ​​dine sengetøj, hvis det kommer på dem.)

Om morgenen føltes mit hår stadig lidt fugtigt. Jeg vasket det ivrig ud med min daglige shampoo og balsam og lade derefter mine krøller lufttørre. Resultaterne var, se selv:

Forfatterens hår efter at have brugt Olaplex nr. 3 for første gang.
Forfatterens hår efter at have brugt Olaplex nr. 3 for første gang.

Kære læser, jeg var lige så chokeret som dig. Ikke kun tørrede mit hår faktisk pænt for første gang i år, men det virkelig følte som nyt hår. Det virkede tykkere, glattere og fyldigere end det havde gjort i år. Jeg begyndte at bruge Olaplex nr. 3 en gang om ugen i tre måneder, og siden da er mit hår vokset for første gang siden college.

Mens nr. 3 måske er mærkets mest kendte produkt, tilbyder Olaplex også en hjemme-shampoo (nr. 4) og balsam (nr. 5), såvel som en “binding glattere” (nr. 6) ), som alle også indeholder små doser med den patenterede formel. Har du brug for dem, hvis din stylist bruger nr. 1 og 2, når du farver dit hår i salonen, og du bruger nr. 3 regelmæssigt derhjemme? Ikke nødvendigvis.

Brandtalsmand Ty Render fortalte mig også om det nyeste medlem af Olaplex-familien: nr. 7, en bindingsolie, der hævder at styrke håret, mens det forbedrer glansen, øger håndterbarheden, eliminerer krusning og fungerer som et varmebeskyttelsesmiddel. Olaplex nr. 7 blev for nylig tilføjet til Sephora-butikker og ærligt talt, vil jeg sandsynligvis også prøve det.

Du kan finde Olaplex nr. 3 på Sephora, hvor det normalt er $ 28, men under Sephoras sommerbonussalg kan du få det op til 20% rabat. Du kan også finde Olaplex nr. 3 på Amazon for $ 28.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *