Streaming tv er blevet engstelsesinducerende hjemmearbejde

Natasha Lyonne understreger i “Russisk dukke.”

Jeg har udviklet et stressende pre-streaming ritual, der tager flere minutter og involverer at gøre forskellige ting lige passe til min seeroplevelse. De mange trin inkluderer, men er ikke begrænset til, at aftørre mine briller med en mikrofiberrenseklud, tilføje en pude-pude til min sofa for at få passende rygkomfort og prøve at huske at tage en dyb indånding.

Når jeg har afsluttet denne forbandede cyklus, kan jeg endelig finde den passende app på min Roku, krydse mine fingre, at det ikke får mig til at logge ind igen og gå til søgemuligheden for at indtaste det show, jeg vil streame, bogstav for brev. Så starter jeg showet helt i begyndelsen af ​​den næste kronologiske episode af den sæson, jeg har set, for det ville være vanvid at starte et andet sted.

I modsætning til de gamle dage – hvor jeg kunne tænde fjernsynet viljestillet og begynde at se en sitcom, hvor plottet næppe betegnede – er jeg nu nødt til at gå ind i episoder, vel vidende at enhver detalje og hver linje kan og sandsynligvis vil have betydning.

Med dette års prestigefyldte, kritikerroste tv-show, der forsøger at tilbyde detaljerede seeroplevelser, som “Succession” eller “Fleabag” eller “Russian Doll”, har jeg intet håb om at fange enhver lille sæt design-underlig eller vittighed der er lavet i baggrunden ved smart brug af ekstramateriale, medmindre jeg gentagne gange pauser og spoler tilbage.

Og selvfølgelig er der ikke tid til at bruge de timer og timer, det vil tage for virkelig at absorbere og forstå disse shows. Netflix, Amazon, HBO og Hulu alene har udrullet det ene prestige-show efter det andet i årevis. Ved udgangen af ​​2019 har Disney og Apple også nye streamingplatforme. Hvert sekund, du tilbringer med et show, er et sekund, som du ikke tilbringer med de snesevis af andre shows, dine venner og familie insisterer på er store, alt imens de antyder, at de forkaster dig, hvis du ikke er enig og begynder at se med dem. Åh, og alle kritikere anbefaler et helt andet parti af shows, der er “must watch.” Cool, ja, det lyder som en afslappende måde at tilbringe en weekend på.

Jeg har i stigende grad lyst til, hvis jeg ikke holder øje med atletisk dygtighed, så gør jeg ikke disse viser retfærdighed. Jeg har lyst til at give noget mindre end 110% opmærksomhed, betyder, at jeg laver noget forkert. Og så nu føles streaming-tv som hjemmearbejde.

Åh cool, jeg må på en eller anden måde bemærke de nuancerede ansigtsudtryk fra Sarah Snook, Matthew Macfadyen, Hiam Abbass, Alan Ruck og J. Smith-Cameron alle reagerer forskelligt på hvad der skulle være et øjeblik med gode nyheder i “Succession.”

Washington Post havde for nylig en komisk funktion, der hedder “The Ways We Watch”, hvor 11 sammensatte, men relatable “typer” af seerne fik parringer med outlandish illustrationer. Den første type seer på listen er “FOMO Rewinder.” Illustrationen viser en mand på knæene, der lænder ansigtet tæt på fjernsynet, mens han rammer en kæmpe spole-knap. Manden er så transfikset af skærmen, at han ikke er klar over, at hans skjorte er klatret op på ryggen og udsat huden omkring hans bukser. Han kan kontrollere tv-knapperne, men fjernsynet styrer ham.

Under illustrationen har The Washington Post en beskrivelse af FOMO Rewinder, der inkluderer denne linje: “Du er nødt til at fange hver eneste detalje på skærmen, og du vil spole tilbage, spole tilbage, spole tilbage, indtil du har darn godt absorberet dem alle.”

Ja, det er mig. Det fortsætter med at øge denne absurditet med dette afsnit:

Derefter flyttede du ud over dialog, hvor du behøvede at tage alt på skærmen. Bevægede sig noget i baggrunden? Spole tilbage! Vent, hovedpersonen læste en avis med morgenmad, men du havde ikke en chance for at læse de falske overskrifter? Spole tilbage! Fik du ikke scoringen af ​​det fodboldkamp, ​​de så på i showet? Nå, det skal være en vigtig detalje, så spole tilbage!

Denne beskrivelse er beregnet til at være en karikatur, men jeg finder den så relatabel. I mange shows, hvis seeren kigger væk i endnu et par sekunder, kunne hele kunstneriske argument for showet gå tabt.

At elske et prestiseshow er ikke længere et afslappet forhold. Denne kærlighed kræver fuld hengivenhed.

Hvis du ikke har set sæson 1 af “Succession”, ville du næsten tro, at karakteren til venstre havde dræbt nogen lige inden dette øjeblik på grund af hvor alvorlig han bliver. Lys op, karakter til venstre.

Tidligere i september indrømmede forfatteren Kyle Chayka i et stykke til sit nyhedsbrev, Kyle Chayka Industries, at han sprang over hele den første sæson af HBOs “Succession”, det prestigefyldte show du jour. Han skrev, at han nyder bare at spole hurtigt frem og tilbage, hvad han ser tilfældigt, for at ødelægge historien og skabe en “rodet abstraktion”, som han finder mindre stressende:

Jeg begyndte at tale med vennerne om min nyvundne ”Succession” -obsession og indrømte, at jeg ikke havde set sæson et. ”Men Kyle!” Skreg de smertefuldt. ”Så hvordan ville du vide om XYZs subtile forhåndsskygge / præcipiterende begivenhed / stor linje?” Svaret er jeg ikke, og jeg er ligeglad. Plot og spænding er stressende for mig og skal undgås under alle omstændigheder. Plot får mig til at squirmere, selv mens jeg ser “Store små løgne”, som for mange andre seere kan virke målløs og omgivende. Plotapati er grunden til, at jeg elsker at se “Terrace House”, et meget langsomt japansk reality-show om næsten intet.

For mig lyder dette som blasfemi, men måske er det en nødvendig blasfemi. Det er en påmindelse om, at vi ikke behøver at være A-plus-seere – at vi måske, bare måske, vil få glæde af livet mere, hvis vi i stedet går til den bestående karakter.

Se ikke på mig, Fleabag!
Se ikke på mig, Fleabag!

Desværre ved jeg, at jeg fortsat vil se disse shows og gøre min pre-streaming rutine. For mig ville det være meget værre at se et fantastisk show som “Tuca & Bertie” med en distraherende udtværing på mine briller end at stræbe efter at fange det imponerende angreb af visuelle vittigheder, der viser spews tilsyneladende hvert sekund. Men hvad jeg kan gøre, er at kæmpe mod middelmådige shows før og bruge mere tid på at se på de rigtige storheder.

Årets virkelige storheder består i det mindste for mig af cirka 10 shows, i ingen særlig rækkefølge: “Fleabag” (Amazon); “Russisk dukke” (Netflix); “Succession” (HBO); “Tuca & Bertie” (Netflix); “De andre to” (Comedy Central); “Barry” (HBO); ”Jeg tror, ​​du skal forlade Tim Robinson” (Netflix); “Veep” (HBO); “Dokumentar nu!” (IFC); og “Los Espookys” (HBO).

Bare hold op med at se nye ting og se disse igen og igen, indtil du har fanget alle detaljer. I mellemtiden har jeg dybe indåndinger at huske at tage.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *